Thema-lied

Geschiedenis van het lied "Geloven alleen"

Het lied "Geloven Alleen" (Only Believe) werd geschreven door Paul Rader, een vriend van William M. Branham.

Paul Rader, die leefde van 1879 tot 1938, was een bekende evangelist en was herder van gemeentes in Chicago en Fort Wayne, Indiana. In 1922 startte hij ook de eerste evangelie-omroep, in de aanvangsdagen van de radio, uit een houten gebouwtje bovenop het stadhuis in Chicago.

 

Het lied 'Geloven Alleen' werd het thema-lied in de bediening van William M. Branham. In zijn predikingen verwijst William Branham meerdere malen naar Paul Rader en uit enkele van deze predikingen zijn de volgende aanhalingen genomen:

 

"Ik vraag me af, of Paul in de Heerlijkheid dat oude lied door duizenden en duizenden en in verschillende talen hoort zingen. Hoe wist hij dat die arme, kleine jongen, die daar voor hem zat met gerafelde schoenen, niet eens een stropdas om, en naar de kapper moest, dat God mij dat lied over de wereld zou doen laten klinken. God houdt Zijn Woord".

(7 april 1957)

 

"Dit lied 'Geloven Alleen' werd door Paul Rader geschreven en hij was zo'n wonderbaarlijke Christen en voorname boodschapper van zijn dag. Ik zat in de kleine studeerkamer en ze waren aan het zingen ten teken dat ik naar het podium kon komen, hetgeen men over de wereld doet. En ik zat daar en wist dat het precies in deze studeerkamer was waar Paul de inspiratie kreeg het lied te schrijven. En hier klinkt het binnen: 'Geloven Alleen'. Oh, dat deed mijn hart gewoon branden".

 

(22 januari 1962)

Copyright © All Rights Reserved